Manager Business Intelligence (32-36 uur/week) (Procedure voltooid)

(32-36 uur/week)

Voor onze opdrachtgever GGZ inGeest zijn we op zoek naar een MANAGER BUSINESS INTELLIGENCE die het team uitbouwt en de organisatie helpt zich verder te ontwikkelen in het data gedreven werken.

Ben jij een coachende manager die hoofd- en bijzaken kan scheiden en een betrouwbare sparringpartner voor directeuren en raad van bestuur? Wil jij er met je team voor zorgen dat GGZ inGeest optimaal gebruik maakt van beschikbare data en informatie? En wil jij op basis van BI een bijdrage leveren aan een optimale inrichting van de GGZ zorg?

Vind jij het leuk om te schakelen tussen leidinggeven en het leiden van projecten? We nodigen je graag uit te reageren op deze vacature!

Organisatie:

Binnen GGZ inGeest ligt de lat hoog: ze leveren dagelijks topsport om de cliënten de beste zorg te bieden, van preventie tot hoog complexe zorg.

Wat ze doen is goed, en ze willen nog beter. GGZ inGeest is een organisatie met een stevige academische inbedding waar veel professionals worden opgeleid. Waar onderzoek wordt geïnitieerd en uitgevoerd en wetenschappelijke inzichten breed worden toegepast. Waar voortdurend wordt geleerd van de ervaringen van de cliënten en herstel ondersteunende zorg vormgeven wordt samen met netwerkpartners.

GGZ inGeest biedt diverse vormen van psychische gezondheidszorg vanuit 12 locaties die zich bevinden in Amsterdam, Amstelveen, Bennebroek, Haarlem en Hoofddorp. GGZ inGeest werkt vanuit verschillende clusters: het cluster Poliklinieken en Prezens (basis GGZ), het cluster FACT (ambulante zorg) en het cluster KIC (Klinieken, IHT en Crisisdiensten). Samen met hogescholen en universiteiten verzorgt GGZ inGeest verschillende opleidingen zoals de opleiding tot verpleegkundige, gz-psycholoog en verpleegkundig specialist GGZ. Samen met de partners verricht GGZ inGeest innovatief – soms baanbrekend – wetenschappelijk onderzoek in academische werkplaatsen.

Functieomschrijving:
In deze veelzijdige MT functie geef je hiërarchisch leiding aan het team van 3-4 Data Scientists. Waarbij je het team verder ontwikkelt en ondersteunt waar nodig.
Daarnaast maakt je deel uit van het MT Financiën, samen met de manager Business Control, manager Zorgadministratie & -logistiek, manager FA en manager Zorgverkoop.

Om verder een indruk te krijgen van de functie taken:

 • Data gedreven werken:
  Als Manager BI draag je zorg voor een betrouwbare en adequate invulling van de management informatievoorziening naar de verschillende afdelingen en managers in afstemming met het bestuur, de directies en het management;
  Het ondersteunen van een uniforme en gedragen aanpak bij het ontwikkelen en leveren van managementinformatie;
  Het beschikbaar stellen van tijdige, juiste en volledige beslissingsondersteunende
  informatie van onder meer financiën (omzet/kosten), personeel en productie, kwaliteit en
  veiligheid, cliënten en marktsituaties uit verschillende systemen.
 • Visie Business Intelligence/ Managementinformatie:
  Het samen met de directeur Financiën, Business Control, FA, zorgverkoop en het team ontwikkelen, beheren, uitvoeren en bewaken van de benodigde analyses en informatievoorziening ter ondersteuning van de uitvoer van beleid, waaronder diverse (management)rapportages;
  Waarbij gestuurd wordt op een overeengekomen set aan indicatoren;
 • IT-regie management:
  Het afstemmen met toeleveranciers, zoals Valuecare. Waar een deel van het beheer van het informatiesysteem is belegd;
  Het op een goede wijze implementeren van Tableau, voor het inrichten van diverse dashboards;
  Het continu realiseren van verbetering van de dienstverlening vanuit een vakinhoudelijke expertrol.
 • Projectmanagement:
  Het participeren in- en het leiden van projecten op het gebied van Business Intelligence; Vanuit een ondersteunende rol ervoor zorgen dat eindgebruikers op een goede wijze bediend, opgeleid en ondersteund worden;
  Het bewaken van de prioriteiten, tijdspaden en afspraken;
  Het bieden van ruimte om nieuwe ontwikkelingen te vertalen naar innovatieve initiatieven.

De besturingsfilosofie van GGZ inGeest gaat uit van het zo laag mogelijk leggen van verantwoordelijkheden in de organisatie en het beperken van het aantal managementlagen. De manier van leidinggeven is gericht op eigenaarschap, het behalen van het resultaat en de ontwikkeling van de organisatie en medewerkers. Als manager ben je in staat om het beste uit medewerkers te halen en hun talenten te ontwikkelen. Daarnaast speel je een rol in de organisatie en het faciliteren van de ontwikkeling van beleid. Je werkt mee aan organisatie brede projecten en trajecten.

Functie-eisen:

 • Een afgeronde academische opleiding, bedrijfsinformatica-econometrie of bedrijfskunde;
 • Beschikking over de juist IT-skills en ervaring binnen complexe organisaties;
 • Minimaal een aantal jaar ervaring in een vergelijkbare positie;
 • Je beschikt over ervaring met het leiden van veranderprojecten en daarin aantoonbaar goede
  resultaten behaald;
 • Je hebt ervaring met het werken met de Scrum methodiek;
 • Je hebt affiniteit met information security;
 • Je beschikt over een pragmatische/daadkrachtige instelling, gewend om te schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau;
 • Je herkent jezelf in het volgende: positief, energiek, doorzetter, weet mensen te motiveren en te enthousiasmeren, en komt afspraken na;
 • Je werkt resultaatgericht, neemt graag het initiatief, houdt het overzicht, weet zaken helder te structureren, bent overtuigend, communicatief sterk en organisatiesensitief;
 • Je bent een echte verbinder en relationeel sterk. Vanuit je deskundigheid en rol
  ben je een geziene gesprekspartner die vanuit je inhoudelijke kwaliteit, visie en
  persoonlijke competenties, betrokken wordt bij organisatievraagstukken.

Arbeidsvoorwaarden:

 • De functie is ingedeeld in schaal FWG 65-70. Je salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt maximaal €6.836 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur p/w.
 • Je krijgt een jaarcontract, uiteraard met de intentie om je daarna een vast contract aan te bieden.
 • GGZ inGeest biedt mogelijkheid voor bij- en nascholing.
 • Goede secundaire voorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 %, een fietsregeling, korting op één van de collectieve ziektekostenverzekeringen én je krijgt gratis een abonnement op Cultuur Werkt.
 • Er is volop aandacht voor gezonde en fitte werknemers. Met BedrijfsFitnessNL kun je met veel korting sporten bij geselecteerde sportscholen op meer dan 3.400 locaties door heel Nederland.

Procedure:

De begeleiding van de search en werving en selectieprocedure is in handen van STN, in de persoon van Pieter van Stijn. Hij zal de eerste gesprekken voeren met geschikte kandidaten. Vervolgens zullen de curricula vitae van de meest passende kandidaten aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Op basis hiervan worden eindkandidaten geselecteerd voor gesprekken bij GGZ inGeest.

Planning:

 • Sollicitaties (functiegerichte motivatiebrief en CV) ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 21 april 2023.
 • Op basis van een CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.
 • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de opdrachtgever.
 • Het doel is de procedure voor medio mei af te ronden.

Reageren:
Een reactie ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 21 april 2023.
Een motivatie en actueel CV kan gestuurd worden naar info@stnadvies.nl

Of maak gebruik van de knop ‘Solliciteer direct’ op:
https://werkenbij.ggzingeest.nl/vacatures