Manager Business Control (32-36 uur/week) (Procedure voltooid)

Locatie: Overschiestraat, Amsterdam

Voor onze opdrachtgever GGZ inGeest zijn we op zoek naar een MANAGER BUSINESS CONTROL die het team ontwikkelt en de organisatie helpt sturen.

Ben jij een coachende manager, teamplayer, snelle denker en betrouwbare sparringpartner voor directeuren en raad van bestuur? Wil jij er met je team voor zorgen dat GGZ inGeest optimaal in control is en adequaat stuurt?

Vind jij het leuk om te schakelen tussen leidinggeven en het leiden van projecten? We maken graag kennis met je!

Organisatie:

Binnen GGZ inGeest ligt de lat hoog: ze leveren dagelijks topsport om de cliënten de beste zorg te bieden, van preventie tot hoog complexe zorg.

Wat ze doen is goed, en ze willen nog beter. GGZ inGeest is een organisatie met een stevige academische inbedding waar veel professionals worden opgeleid. Waar onderzoek wordt geïnitieerd en uitgevoerd en wetenschappelijke inzichten breed worden toegepast. Waar voortdurend wordt geleerd van de ervaringen van de cliënten en herstel ondersteunende zorg vormgeven wordt samen met netwerkpartners.

GGZ inGeest biedt diverse vormen van psychische gezondheidszorg vanuit 12 locaties die zich bevinden in Amsterdam, Amstelveen, Bennebroek, Haarlem en Hoofddorp. GGZ inGeest werkt vanuit verschillende clusters: het cluster Poliklinieken en Prezens (basis GGZ), het cluster FACT (ambulante zorg) en het cluster KIC (Klinieken, IHT en Crisisdiensten). Samen met hogescholen en universiteiten verzorgt GGZ inGeest verschillende opleidingen zoals de opleiding tot verpleegkundige, gz-psycholoog en verpleegkundig specialist GGZ. Samen met de partners verricht GGZ inGeest innovatief – soms baanbrekend – wetenschappelijk onderzoek in academische werkplaatsen.

Functieomschrijving:

In deze veelzijdige MT functie geef je hiërarchisch leiding aan het team van 5 business controllers, welke werkzaam zijn voor diverse clusters en op concernniveau. Daarnaast maakt je deel uit van het MT Financiën, samen met de manager BI, manager Zorgadministratie & -logistiek, manager FA en manager Zorgverkoop.

Om verder een indruk te krijgen van de functie taken:

 • Als Manager Business Control draag je zorg voor een betrouwbare en professionele invulling van de financiële advies- en beheerfunctie en tot tevredenheid van het bestuur, de directies en het management;
 • Het samen met de directeur Financiën, BI, FA, zorgverkoop en de business controllers ontwikkelen, beheren, uitvoeren en bewaken van het financieel-economisch beleid, de planning en control cyclus, waaronder de begroting, diverse (management)rapportages en de jaarrekening;
 • Het continu realiseren van verbetering van de dienstverlening vanuit een vakinhoudelijke expertrol;
 • Het participeren in en als business control leiden van complexe projecten op het gebied van financiën.


De besturingsfilosofie van GGZ inGeest gaat uit van het zo laag mogelijk leggen van verantwoordelijkheden in de organisatie en het beperken van het aantal managementlagen. De manier van leidinggeven is gericht op eigenaarschap, het behalen van het resultaat en de ontwikkeling van de organisatie en medewerkers. Als manager ben je in staat om het beste uit medewerkers te halen en hun talenten te ontwikkelen. Daarnaast speel je een rol in de organisatie en het faciliteren van de ontwikkeling van beleid. Je werkt mee aan organisatie brede projecten en trajecten.

Functie-eisen:

 • Een afgeronde WO opleiding bij voorkeur richting finance & control, economie en/of bedrijfseconomie;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijk leidinggevende functie, aangevuld met kennis van zorgprocessen en wet- en regelgeving omtrent de financiering in de gezondheidszorg is een pré;
 • Je beschikt over ruime kennis van planning en control processen alsmede kennis van in- en externe verslaglegging;
 • Je herkent jezelf in het volgende: positief, energiek, doorzetter, weet mensen te motiveren en te enthousiasmeren, en komt afspraken na;
 • Je werkt resultaatgericht, neemt graag het initiatief, weet zaken helder te structureren, bent overtuigend, communicatief sterk en organisatiesensitief.

Arbeidsvoorwaarden:

 • De functie is ingedeeld in schaal FWG 70. Je salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt maximaal €6.836 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur p/w.
 • Je krijgt een jaarcontract, uiteraard met de intentie om je daarna een vast contract aan te bieden.
 • GGZ inGeest biedt mogelijkheid voor bij- en nascholing.
 • Goede secundaire voorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 %, een fietsregeling, korting op één van de collectieve ziektekostenverzekeringen én je krijgt gratis een abonnement op Cultuur Werkt.
 • Er is volop aandacht voor gezonde en fitte werknemers. Met BedrijfsFitnessNL kun je met veel korting sporten bij geselecteerde sportscholen op meer dan 3.400 locaties door heel Nederland.

Procedure:

De begeleiding van de search en werving en selectieprocedure is in handen van STN, in de persoon van Pieter van Stijn. Hij zal de eerste gesprekken voeren met geschikte kandidaten. Vervolgens zullen de curricula vitae van de meest passende kandidaten aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Op basis hiervan worden eindkandidaten geselecteerd voor gesprekken bij GGZ inGeest.

Planning:

 • Sollicitaties (functiegerichte motivatiebrief en CV) ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 21 april 2023.
 • Op basis van een CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.
 • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de opdrachtgever.
 • Het doel is de procedure voor medio mei af te ronden.

Reageren:
Een reactie ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 21 april 2023.
Een motivatie en actueel CV kan gestuurd worden naar info@stnadvies.nl
Of maak gebruik van de knop ‘Solliciteer direct’ op: