Business Controller (32-36 uur/week)

Voor onze opdrachtgever De Zellingen in Capelle a/d IJssel zijn wij op zoek naar een Business Controller, voor de Thuiszorg en ondersteunende diensten HR, Financiën en IT.

32-36 uur per week.

Geloof jij net als De Zellingen dat geluk bijdraagt aan de kwaliteit van leven? Ben jij de innovatieve en drijvende kracht die bijdraagt aan geluksmomenten voor de cliënten? Voor de afdeling Financiën en Informatie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

Ben jij die business controller die het fijn vindt om het geheel te overzien en geen radartje in het grote geheel te zijn? Vind je het belangrijk om jouw talenten in te zetten voor een organisatie met maatschappelijk belang? Past het onderstaande profiel bij jou? We maken graag kennis met je.

ORGANISATIE

De Zellingen richt zich op mensen die korte of lange tijd ondersteuning, begeleiding, verzorging of verpleging nodig hebben met als doel dat men zo lang mogelijk zelfstandig blijft. Liefst thuis, in de eigen omgeving en als dat niet kan in een zorgomgeving waar men zich thuis en veilig voelt.
Deze zorg voor een korte of lange periode wordt vanuit verschillende locaties en door diverse thuiszorgteams in alle wijken van Capelle-, Krimpen- en Nieuwerkerk aan den IJssel aangeboden. Dat doen we met bijna 1.300 medewerkers en 500 vrijwilligers. Maar ook in samenwerking met mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en diverse maatschappelijke organisaties.

De kernwaarden die binnen De Zellingen centraal staan zijn:

 • Duidelijk
  We spreken ons uit, wat doen we wel/niet naar de mensen die we ondersteunen, naar elkaar, naar financiers, in de regio. We maken heldere (samenwerkings)afspraken.
 • Samen
  We zoeken met elkaar, met de mensen die we ondersteunen, met informele zorgverleners, met organisaties in de zorgketen en in onze regio, hoe ieders ervaring en kennis kan worden benut om ouderen en hun naasten ondersteuning of zorg te bieden.
 • Plezier
  Met een positieve insteek bieden we ondersteuning en zorg, werken we samen. We zijn alert dat we plezier beleven in ons werk. We vieren onze successen.

FUNCTIEBESCHRIJVING

Je werkzaamheden zijn divers. Je bent als business controller het aanspreekpunt voor een aantal organisatie onderdelen binnen de Zellingen, o.a. ZorgThuis en een aantal stafafdelingen (HR, Financiën en IT, Bestuur en Bestuurssecretariaat). Je bent een belangrijke schakel in de planning en controlcyclus en speelt een rol in onderwerpen als maandrapportage, zorgverkoop en risicomanagement, in samenwerking met je collega’s in het team Control. Je weet (en vindt het leuk) de verbinding te maken tussen de uitkomsten in de cijfers, de trends en ontwikkelingen, wat deze in de praktijk betekenen en hoe je de afdelingen kunt faciliteren in het makkelijk en toegankelijk maken van de stuurinformatie die zij nodig hebben om de bedrijfsvoering goed te sturen. Maar ook andersom, je kunt ook samen met de afdelingen de trends en beleidskeuzes vertalen naar de impact op de bedrijfsvoering in cijfers.

FUNCTIE-EISEN

 • Je kunt aantoonbaar functioneren op HBO+/WO-niveau en je hebt meerjarige ervaring als controller.
 • Kennis van de regelgeving rond de financiering van de gezondheidszorg is een pré.
 • Je bent zelfstandig, neemt initiatief en werkt gestructureerd.
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen.
 • Je bent tactisch sterk, communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk) en kun je luisteren naar je klant én jouw kennis overbrengen, waardoor je adviesrol je goed afgaat.
 • Je hebt interesse in trends en ontwikkelingen in de sector en het eigen vakgebied en weet/zoekt een weg om deze naar de eigen organisatie te vertalen.
 • Je kunt schakelen tussen diverse niveaus binnen de organisatie.
 • Je bent samenwerkingsgericht, flexibel, proactief, service- en resultaatgericht.

VOORBEELD VAN EEN WERKDAG

Nadat je je computer hebt opgestart en hebt bijgepraat met je collega’s in een dagstart, overleg je met de directeur Zorgthuis over de uitkomsten van de maandrapportage. Samen doordenken jullie wat de cijfers betekenen, wat jullie terugzien in de KPI’s en welke acties er dan noodzakelijk zijn. Daarna ga je aan de slag met een met een business case voor het aanbieden van een nieuw zorgproduct dat cliënten in staat stelt om langer thuis te blijven wonen. Je concludeert dat het nieuwe zorgproduct kostendekkend is stemt met Zorgverkoop af hoe dit product een passende financiering krijgt. Moet er hiervoor in gesprek gegaan worden met de gemeentes, zorgverzekeraars of het zorgkantoor?

In de middag beantwoord je een aantal mails en hiermee help je het middenkader management in hun besluitvorming. Tenslotte spendeer je de tweede helft van de middag aan het werken aan de Zellingen brede maandrapportage. Je werkt namelijk niet alleen voor ZorgThuis, maar coördineert ook de Zellingen brede maandrapportage. Je neemt, in afstemming met je collega’s, het voortouw in de Zellingen brede maandrapportage, signaleert afwijkingen en trends en vertaalt die in kansen en risico’s in de maandrapportage. Deze bespreek je met Susan, de manager Financiën en IT. Ze stelt nog een aantal vragen, maar is enthousiast over je verhaal en de rapportage gaat naar de bestuurder en MT+. Dan zit de werkdag er alweer op. Morgen ga je weer verder met zorgverkoop over de uitnutting van de zorgverzekeraar plafonds, de verbetering van de stuurinformatie en de manager ICT wil nog met je sparren over de ICT investeringsbegroting en een nieuw contract met een belangrijke leverancier.

ARBEIDSVOORWAARDEN

 • Een informele werksfeer waarin jij veel ruimte krijgt om actief bij te dragen aan verbeteringen voor de afdeling.
 • Werken in een organisatie met maatschappelijk belang en korte lijnen.
 • Een moderne werkplek volgens het nieuwe werken-concept met flexibele werktijden in onderling overleg.
 • De mogelijkheid tot flexibele werktijden en 4×9 uur werken.
 • Als moderne werkgever streven wij naar een balans tussen thuiswerken en op kantoor werken. (indicatie 50-50%)
 • Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast contract.
 • Salarisschaal FWG 60-65, maximaal € 6583,78 bruto per maand op fulltime basis (36 uur), afhankelijk van relevante werkervaring
 • Vakantie-uitkering van 8%.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%. (volledige 13e maand)
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een fietsplan.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT.

SOLLICITATIE PROCEDURE

De begeleiding van deze procedure is in handen van STN, in de persoon van Pieter van Stijn. Hij zal de eerste gesprekken voeren met geschikte kandidaten. Vervolgens zullen de curricula vitae van de meest passende kandidaten aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Op basis hiervan worden eindkandidaten geselecteerd voor gesprekken bij De Zellingen.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De Zellingen hecht veel waarde aan een veilige woon- en werkomgeving en is om die reden aangesloten bij het landelijke Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt een controle uitgevoerd of de kandidaat geregistreerd staat in het register. Daarnaast wordt bij aanname een VOG opgevraagd. Het overhandigen van een VOG is voorwaardelijk om bij De Zellingen in dienst te komen.

PLANNING

 • Sollicitaties (functiegerichte motivatiebrief en -CV) ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk vrijdag 8 maart 2024.
 • Op basis van een CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met Pieter van Stijn (STN).
 • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de opdrachtgever.
 • Het doel is de procedure voor eind maart 2024 af te ronden.

Een motivatie en actueel CV kan gestuurd worden naar info@stnadvies.nl