Afdelingsmanager Spoedeisende Psychiatrie Kennemerland (SPK) (36 uur/week) (Procedure voltooid)

Locatie: Zuiderpoort Haarlem

Voor onze opdrachtgever GGZ inGeest zijn we op zoek naar een stevige en tevens lenige Afdelingsmanager Spoedeisende Psychiatrie Kennemerland (SPK), die integraal verantwoordelijk is en samen met de teams een bijdrage gaat leveren aan het uitbouwen van deze relevante GGZ zorg in de regio Kennemerland.

Na promotie van de Afdelingsmanager Spoedeisende psychiatrie Kennemerland, is GGZ inGeest op zoek naar de opvolger.

Ben je optimistisch van aard, creatief en denk je out-of-the-box? Zoek je graag de samenwerking en verbinding, maar ben je ook kritisch en een aanpakker? Vind jij het leuk om te schakelen tussen leidinggeven en het leiden van projecten? We maken graag kennis met je!

Organisatie:

Binnen GGZ inGeest ligt de lat hoog: ze leveren dagelijks topsport om de cliënten de beste zorg te bieden, van preventie tot hoog complexe zorg.

Wat ze doen is goed, en ze willen nog beter. GGZ inGeest is een organisatie met een stevige academische inbedding waar veel professionals worden opgeleid. Waar onderzoek wordt geïnitieerd en uitgevoerd en wetenschappelijke inzichten breed worden toegepast. Waar voortdurend wordt geleerd van de ervaringen van de cliënten en herstel ondersteunende zorg vormgeven wordt samen met netwerkpartners.

GGZ inGeest wil meer inzetten op herstel, substantieel minder klinische opnames en substantiële verkorting van de duur van de opnames realiseren. Een goed werkende keten van spoedeisende psychiatrie kan daar aan bijdragen doordat crisis op tijd kan worden herkend, doordat snel ambulant hulp kan worden geboden en doordat, als het noodzakelijk is, tijdelijk zorg kan worden geboden in een beschermde klinische omgeving gericht op terugkeer naar de eigen woonsituatie.

De afdeling:

Het SPK-team van GGZ inGeest bestaat uit de crisisdienst, intensieve begeleiding thuis (IBT) en de acute dagbehandeling (ADB). Er wordt gewerkt volgens het IHT model en de generieke module acute psychiatrie (GMAP), De GMAP is volledig geïmplementeerd, er wordt met het volledige IHT gewerkt op één beoordeling locatie in gebouw Zuiderpoort, aanpandig aan het Spaarne Ziekenhuis te Haarlem.

Het IHT bestaat uit ruim 40 fte en binnen het team zijn psychiaters, verpleegkundig specialisten, ambulant verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en triagisten werkzaam. Er is daarnaast een pool van arts-assistenten en een pool van psychiaters die elders werken en buiten kantoortijden een deel van het rooster vullen. Je hebt hier een verbindende rol in om ze mee te nemen in de ontwikkelingen. De crisisdienst werkt tijdens kantooruren voor volwassenen en buiten kantoortijden ook voor patiënten onder de 18 jaar en ouderen.

Er wordt intensief samengewerkt met de spoedzorgketen partners in de regio Kennemerland en Haarlemmermeer. Denk aan de politie, GGZ-instellingen, SEH, HAP, GGD en Veilig Thuis. Deze spoedzorgketen GGZ is een samenwerkingsverband tussen direct én indirect betrokken partijen waar de domeinen zorg en veiligheid samen komen. Als afdelingsmanager heb je een belangrijke rol in het onderhouden en investeren in een goed netwerk in de regio.

Functieomschrijving:

We zijn op zoek naar een afdelingsmanager die houdt van dynamiek, verandering en afwisseling.
Je werkt in een complexe omgeving waarbij een regionaal netwerk, verbinding met je teams en achterwachten en het op de hoogte zijn van regionale en landelijke ontwikkelingen een belangrijk onderdeel van je functie vormt.
Jij bent in staat om op een prettige wijze richting te geven binnen deze context.
Je levert vanuit deze rol een bijdrage aan de ontwikkeling van ambulante zorg voor mensen met psychiatrische problematiek. Je kunt snel schakelen en je hebt een belangrijke rol in het samen ontwikkelen van een visie en toe te werken naar een doel, terwijl de dag hectisch kan zijn.
Je bent samen met je collega manager verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van de zorgverlening en het coachen en ondersteunen van de teams in het (opstellen en) realiseren van de productie- en resultaatafspraken binnen de toegekende budgetten. Ook ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het tactisch beleid binnen je afdeling.
Je vindt het leuk om het team te stimuleren en bent in staat een positieve werksfeer te creëren waar het beste uit mensen gehaald wordt en ieders plezier in dagelijkse werkzaamheden wordt aangesproken. Wanneer het nodig is, stel je grenzen en handel je hiernaar.
Je maakt onderdeel uit van een team van 7 afdelingsmanagers binnen het cluster Klinieken, IHT en crisisdienst in Zuid-Kennemerland. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor de geheel acute en klinische keten en vertaal je organisatiebrede doelstellingen naar de praktijk. Het afdelings- of clusteroverstijgend werken aan beleidsontwikkeling maakt ook onderdeel uit van je functie. Stel jezelf voor dat je als projectdeelnemer zorg draagt voor het project doelmatig werken of het verbeteren van zorglogistieke processen.
Als afdelingsmanager ben je verantwoordelijk voor 3 verschillende teams. Je bent integraal verantwoordelijk voor zowel de bedrijfsvoering als de zorginhoud in deze teams. Je rapporteert aan de directeur van het Cluster Spoedeisende psychiatrie & Klinieken.

De besturingsfilosofie van GGZ inGeest gaat uit van het zo laag mogelijk leggen van verantwoordelijkheden in de organisatie en het beperken van het aantal managementlagen. Er zijn daarom geen teamleiders, de manager is (formeel) rechtstreeks leidinggevende van alle teamleden.
Je houdt je bezig met de effectiviteit van zorg- en bedrijfsprocessen en de patiënten planning en patiënten logistiek in optimale afstemming met de afdeling Zorg-ALO (Administratie Logistiek en Ondersteuning) en (andere) ondersteunende diensten. Je bent de spil in de integrale PDCA-cyclus van het Cluster (begroting, realisatie, verantwoording etc.), zowel op het gebied van financiën en HR als van kwaliteit en veiligheid. De manier van leidinggeven is gericht op eigenaarschap, het behalen van het resultaat en de ontwikkeling van de organisatie en medewerkers. Als manager ben je in staat om het beste uit medewerkers te halen en hun talenten te ontwikkelen. Daarnaast speel je een rol in de organisatie en het faciliteren van de ontwikkeling van zorginhoudelijk beleid. Je vertaalt op tactisch niveau in goed overleg met de behandelaren het door de raad van bestuur respectievelijk de directeur vastgestelde beleid naar de teams. Je werkt mee aan organisatiebrede projecten en trajecten.

Functie-eisen:

 • Een relevante bedrijfskundige opleiding op post-HBO-niveau, aangevuld met meerjarige ervaring in een soortgelijke functie;
 • Ruime ervaring als leidinggevende binnen een complexe omgeving;
 • Ervaring in de gezondheidszorg, in het bijzonder de GGZ en/of algemeen ziekenhuis is een pré;
 • Ervaring met de generieke module acute psychiatrie (GMAP) is een pré.

In het gesprek zullen we verder ingaan op de volgende soft skills:

 • Vindingrijkheid, initiatief en inzicht in en interpretatie van wetgeving, richtlijnen en procedures is vereist om team overstijgende en organisatorische problemen op te kunnen lossen, verbeteringen te kunnen aanbrengen en om leiding te geven;
 • Sociale vaardigheden zoals stimuleren, coachen, motiveren, overtuigingskracht, creëren van draagvlak, overwinnen van weerstanden en beheersen van conflictsituaties zijn vereist voor het coachen, ondersteunen en leidinggeven aan teams, het ontwikkelen en implementeren van beleid en het voeren van afstemmingsbesprekingen.

Arbeidsvoorwaarden:

 • De functie is ingedeeld in schaal FWG 65. Je salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt minimaal €3.760,- en maximaal €5.734,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur p/w.
 • De functie is ingedeeld in schaal FWG 65.
 • GGZ inGeest biedt mogelijkheid voor bij- en nascholing.
 • Goede secundaire voorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 %, een fietsregeling, korting op één van de collectieve ziektekostenverzekeringen én je krijgt gratis een abonnement op Cultuur Werkt.
 • Er is volop aandacht voor gezonde en fitte werknemers. Met BedrijfsFitnessNL kun je met veel korting sporten bij geselecteerde sportscholen op meer dan 3.400 locaties door heel Nederland.


Planning
:

 • Sollicitaties (functiegerichte motivatiebrief en CV) ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 28 maart 2023.
 • Op basis van een CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.
 • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de opdrachtgever.
 • Het doel is de procedure voor eind april af te ronden.

Reageren:

Een reactie ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 28 maart 2023.
Een motivatie en actueel CV kan gestuurd worden naar info@stnadvies.nl


Of maak gebruik van de knop ‘Solliciteer direct’ op:
https://werkenbij.ggzingeest.nl/vacatures/afdelingsmanager-spoedeisende-psychiatrie-kennemerland-spk/