Afdelingsmanager Poliklinieken Haarlem (28-36 uur/week) (Procedure voltooid)

Locatie Zuiderpoort, naast het Spaarne Ziekenhuis Haarlem.

Voor onze opdrachtgever GGZ inGeest zijn we op zoek naar een Afdelingsmanager Poliklinieken Haarlem, die integraal verantwoordelijk is voor verschillende teams.

Ter uitbreiding van het MT Poliklinieken en Prezens is GGZ inGeest voor een aantal poliklinieken in Haarlem op zoek naar een afdelingsmanager.

Ben je optimistisch van aard, creatief en denk je out-of-the-box? Zoek je graag de samenwerking en verbinding, maar ben je ook kritisch en een aanpakker? Vind jij het leuk om te schakelen tussen leidinggeven en het leiden van projecten? We maken graag kennis met je!

Organisatie:

Binnen GGZ inGeest ligt de lat hoog: ze leveren dagelijks topsport om de cliënten de beste zorg te bieden, van preventie tot hoog complexe zorg.

Wat ze doen is goed, en ze willen nog beter. GGZ inGeest is een organisatie met een stevige academische inbedding waar veel professionals worden opgeleid. Waar onderzoek wordt geïnitieerd en uitgevoerd en wetenschappelijke inzichten breed worden toegepast. Waar voortdurend wordt geleerd van de ervaringen van de cliënten en herstel ondersteunende zorg vormgeven wordt samen met netwerkpartners.

GGZ inGeest biedt diverse vormen van psychische gezondheidszorg vanuit 12 locaties in Amsterdam, Amstelveen, Bennebroek, Haarlem en Hoofddorp. GGZ inGeest werkt vanuit verschillende clusters: het cluster Poliklinieken en Prezens (Basis GGZ en Preventie), het cluster FACT (ambulante zorg) en het cluster KIC (Klinieken, IHT en Crisisdiensten). Samen met hogescholen en universiteiten verzorgt GGZ inGeest verschillende opleidingen zoals de opleiding tot verpleegkundige, gz-psycholoog en verpleegkundig specialist GGZ. Samen met de partners verricht GGZ inGeest innovatief – soms baanbrekend – wetenschappelijk onderzoek in academische werkplaatsen.

De afdeling:

Het Cluster Poliklinieken heeft verschillende specialistische teams, verspreid over de regio. We kennen verschillende specialistische teams zoals Ouderenpsychiatrie, Jongvolwassenen Psychiatrie, Angst & Depressie, Persoonlijkheidsstoornissen en complex trauma. Vier zorglijnen binnen de poliklinieken hebben het TOP GGZ keurmerk. Deze teams werken op verschillende locaties in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. Prezens is het onderdeel van GGZ inGeest wat behandeling in de basis-ggz biedt. Prezens heeft het keurmerk ‘Basis GGZ’ van de stichting Kwaliteit in Basis GGZ.

Functieomschrijving:

Als manager maak je onderdeel uit het MT van het cluster Poliklinieken & Prezens. Je werkt daarbij samen met andere managers in het MT. Je bent integraal verantwoordelijk voor zowel de bedrijfsvoering, HR aspecten en de kwaliteit van zorg in je teams. Je speelt een rol in de organisatie en faciliteert de ontwikkeling van zorginhoudelijk beleid. Je vertaalt op tactisch niveau in goed overleg met de behandelaren het door de raad van bestuur respectievelijk de directeur bepaald beleid. Je werkt mee aan organisatie brede projecten en trajecten. GGZ inGeest investeert in de ontwikkeling van haar managers. Je zal in dat kader deelnemen aan het leiderschapsprogramma.

Als manager ben je verantwoordelijk voor vier verschillende teams in Haarlem, namelijk de teams angst & depressie, persoonlijkheidsstoornissen, ouderen en transdiagnostisch modulair team.

In het team persoonlijkheidsstoornissen hebben wisselingen plaatsgevonden. Met dit team is men op zoek naar een nieuwe manier van samenwerken en werken zij aan een duurzame bedrijfsvoering. Hiernaast wordt het zorgaanbod bij TMT (transdiagnostisch modulair team) verder ontwikkeld. Parallel hieraan zetten zij een nieuw TMT op in Amsterdam. Je gaat daarbij intensief samenwerken met de managers van de poliklinieken op de Nieuwe Valeriuskliniek.

De manier van leidinggeven is gericht op eigenaarschap, het behalen van het resultaat en de ontwikkeling van de organisatie en medewerkers. Als manager ben je in staat om het beste uit medewerkers te halen en hun talenten te ontwikkelen.

De besturingsfilosofie gaat uit van het zo laag mogelijk leggen van verantwoordelijkheden in de organisatie en het beperken van het aantal managementlagen. Er zijn daarom geen teamleiders, de manager is (formeel) rechtstreeks leidinggevende van alle teamleden. Elk team kent een voorzitter. Je geeft leiding aan ruim 30 medewerkers. Je maakt onderdeel uit van het management team van Poliklinieken en Prezens, samen met 7 andere afdelingsmanagers. Je draagt samen zorg voor de aansturing van de poliklinieken en de basis GGZ in onze regio.

Je werkt het grootste deel van je tijd in Haarlem nabijheid van de behandelaren. Je kunt voor overleg, projecten en vervanging van collega MT-leden ook op de andere plaatsen in het werkgebied van GGZ inGeest worden ingezet.

Functie-eisen:

 • Opleiding: Universitair, HBO of post-HBO;
 • Ervaring in een soortgelijke functie;
 • Affiniteit met en kennis van bedrijfsvoering (financiën, ICT, HR, facilitair);
 • Affiniteit en/of ervaring met gezondheidszorg, in het bijzonder de GGZ.

Competenties:
Je beschikt over overtuigingskracht en inlevingsvermogen, bent inspirerend, optimistisch, integer, proactief, daadkrachtig, kan out-of-the-box denken en draagvlak creëren, je zoekt de samenwerking en werkt vanuit verbinding. Je werkt het grootste deel van je tijd in Hoofddorp en Amsterdam in nabijheid van de behandelaren. Je kunt voor overleg, projecten en vervanging van collega MT-leden ook op de andere plaatsen in het werkgebied van GGZ inGeest worden ingezet.

Arbeidsvoorwaarden:

 • De functie is ingedeeld in schaal FWG 65. Je salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt minimaal €3.760,- en maximaal €5.734,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur p/w.
 • GGZ inGeest biedt mogelijkheid voor bij- en nascholing.
 • Goede secundaire voorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 %, een fietsregeling, korting op één van de collectieve ziektekostenverzekeringen én je krijgt gratis een abonnement op Cultuur Werkt.
 • Er is volop aandacht voor gezonde en fitte werknemers. Met BedrijfsFitnessNL kun je met veel korting sporten bij geselecteerde sportscholen op meer dan 3.400 locaties door heel Nederland.


Planning:

 • Sollicitaties (functiegerichte motivatiebrief en CV) ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 28 maart.
 • Op basis van een CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.
 • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de opdrachtgever. .
 • Het doel is de procedure voor eind april af te ronden.

Reageren:
Een reactie ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 28 maart.
Een motivatie en actueel CV kan gestuurd worden naar info@stnadvies.nl

Of maak gebruik van de knop ‘Solliciteer direct’ op:
https://werkenbij.ggzingeest.nl/vacatures/afdelingsmanager-poliklinieken-haarlem/